money transparent gif transparent 59 frames dope money transparent

Niet ieder meisje is bekend met tampons bij de menstruatie. Terwijl tampons juist super fijn zijn ! Ze geven je een schoon gevoel, hoeven niet elk uur verwisseld te worden, je kunt er mee zwemmen, ze dragen bij een string.. Oftewel, voor veel meiden veel voordeliger dan het gebruik van maandverband. Ik geef je tips hoe in te brengen en geeft je fijnste tampons die verkrijgbaar zijn !

Kies de gemakkelijkste houding
Veel vrouwen brengen de tampon het gemakkelijkst in terwijl ze op het toilet zitten met hun benen gespreid, terwijl anderen het prettiger vinden als ze staan. Sta je liever, plaats dan één been hoger en zet bijvoorbeeld je voet op de rand van het bad of het toilet.

Gebruik je voor het eerst een tampon, dan ben je misschien wat gespannen. Dat is heel normaal. Het probleem is dat, wanneer je gespannen bent, je je spieren lichtjes aanspant. Haal een paar keer diep adem. Ben je eenmaal ontspannen, dan glijdt de tampon probleemloos naar binnen.

Hoe breng ik een tampon in:

  1. Was je handen. Verwijder het bedrukte trekbandje in het midden en verwijder het onderste deel van de wikkel (dit is het deel met het trekkoordje).

  2. Maak nu het trekkoordje los dat aan de onderkant van de tampon ligt opgerold. Trek er even kort en krachtig aan, van je weg en van links naar rechts. Zo verbreed je de basis van de tampon en maak je plaats voor je vinger.

  3. Plaats de top van je wijsvinger in de kleine holte aan de onderkant van de tampon. Verwijder het bovenste deel van de wikkel.

  4. Spreid met je vrije hand de huid rondom de opening van je vagina. De opening van de vagina bevindt zich tussen de urine-opening en de anus.

  5. Duw de tampon met je wijsvinger in een hoek in de richting van je onderrug, zo diep mogelijk in de vagina. Voel je wat weerstand, verander dan een beetje van richting. De tampon is juist geplaatst als je hem niet meer voelt. Met een beetje ervaring kun je een tampon in een paar seconden inbrengen.

  6. Als de tampon goed zit, dan voel je hem niet. Voel je de tampon nog wanneer je zit of loopt, dan moet je hem een beetje verder inbrengen. Laat het koordje buiten je lichaam hangen. Was je handen na het inbrengen.

Als je de tampon goed hebt ingebracht, dan mag je hem absoluut niet voelen. Voelt het niet prettig, dan heb je de tampon niet diep genoeg ingebracht. Is dat het geval, duw de tampon dan een beetje verder naar binnen.

Gaat het inbrengen van een tampon echt heel erg moeilijk, raadpleeg dan je huisarts. Heel zelden komen anatomische afwijkingen voor die het inbrengen van een tampon heel moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Gelukkig kunnen deze zeldzame afwijkingen bijna altijd gemakkelijk worden gecorrigeerd. Zodra je de tampon juist hebt ingebracht, kan hij niet uit je vagina glijden, omdat spieren hem op zijn plaats houden. De tampon kan ook niet naar boven glijden en in je lichaam verdwijnen. De doorgang van je vagina naar je baarmoeder via de baarmoederhals is veel te klein om een tampon door te laten.

Hoe verwijder ik een tampon?
Ontspan je spieren en trek voorzichtig maar ferm aan het koordje, onder dezelfde hoek als je hem hebt ingebracht. Dit gaat het gemakkelijkst, als de tampon volledig verzadigd is.

Blood Dripping Gif Blood-dripping-small.gif

Glitter transparent Pigment tr4nsparent tr4nsparency gif mine nike png transparent gif adidas 3D WORDART transparent

hurry up and buy

hurry up and buy

 

   
   

 

New Stunning Indian Bridal jewelry Set  Collection 2014-15 (3)

 

indian jewerly is the most beautyfull yull ever see

indian jewerly is the most beautyfull yull ever see

indian jewerly is the most beautyfull yull ever see

indian jewerly is the most beautyfull yull ever see

 

New Stunning Indian Bridal jewelry Set  Collection 2014-15 (5) indian wedding photography

 

 

Beautiful Bridal Makeup 2011-2012

weet je niet waar je kan kopen zoek gewoon de dicht bijzijnde koeli winkels( waar ze sari s verkopen ) of vraag een koeli

koop sieraden en help een goed doel

https://shop.unicef.nl/nl/sieraden/?ds_medium=cpc&gclid=CMDN5-uK9cECFQrjwgodpBMAvA&gclsrc=aw.ds

https://www.wereldwinkels.nl/collectie/mode/sieraden?gclid=CK3wi6KL9cECFQrLtAodtEQAXw

fairtrade wereld winkel

goede doel sieraden kan de winkel ook vinden bij u in de buurt

 

shanti boutiquehttps://www.shantiboutique.nl/

fairtraden sieraden

 

Topaz iconTopaz icon

 

wijfen praat ben je man lees het dan niet anders ben je getrouwmatiseerd voor leven

spiraaltje

  1. spiraaltje veel beter dan enig ander conceptie ,

  2. geen operatie

  3. geen pillen elke maand, goedkoper dan de pil

  4. werkt 5 jaar

  5. menstruatie-- ,minder verlies of verdwijnt

  6. verzekering,vergoed geheel of gedeeltelijk

 

 

In het kort

  • Een spiraaltje is een plastic ankertje dat in de baarmoeder wordt geplaatst.
  • Een spiraaltje voorkomt zwangerschap.
  • Na verwijderen bent u snel weer vruchtbaar

    Koperspiraal
  • Een koperspiraal is betrouwbaar.
  • De menstruaties zijn iets heviger.
  • Een koperspiraal werkt tien jaar.

    Hormoonspiraal
  • Een hormoonspiraal is heel betrouwbaar
  • De menstruaties zijn minder zwaar of verdwijnen.
  • Een hormoonspiraal werkt vijf jaar.

Wat is een spiraaltje?

Het spiraaltje is een kunststof ankertje (24 tot 36 mm lang) dat in de baarmoeder wordt geplaatst om zwangerschap te voorkomen. Er zitten twee draadjes aan vast die uit de baarmoedermond hangen. Deze draadjes zijn nodig om het spiraaltje later weer te kunnen verwijderen. Bij het vrijen merken u en uw partner niets van het spiraaltje.

Na verwijdering van een spiraaltje kunt u snel weer zwanger worden. Spiraaltjes beschermen niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.

Er zijn verschillende soorten spiraaltjes. De twee meest gebruikte soorten zijn het koperspiraaltje (met koperdraad omwikkeld) en het hormoonspiraaltje (dat het hormoon progestageen afgeeft). Beide spiraaltjes zijn heel betrouwbaar.

 

Hoe werkt het spiraaltje?

Het koperspiraaltje:
  • Maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een bevruchte eicel.
  • Maakt de zaadcellen die uw baarmoeder binnenkomen onvruchtbaar.
  • Is betrouwbaar: van de duizend vrouwen die het koperspiraaltje gebruiken, raken er per jaar maximaal tien toch zwanger.
  • Is direct werkzaam vanaf het moment van plaatsing.
  • Blijft tien jaar werkzaam (afhankelijk van het type koperspiraaltje).

Het hormoonspiraaltje: 

  • Geeft een zeer kleine hoeveelheid hormoon (progestageen). Er komt veel minder progestageen in het bloed dan bij andere hormonale anticonceptiemiddelen. Progesteron maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor innesteling van een bevruchte eicel.
  • Maakt het slijm van de baarmoedermond minder doorgankelijk voor zaadcellen.
  • Is heel betrouwbaar: van de duizend vrouwen die het hormoonspiraaltje gebruiken raken jaarlijks één of twee toch zwanger.
  • Is direct werkzaam als u het tijdens de menstruatie laat inbrengen.
  • Blijft vijf jaar werkzaam.

Progesteron is een vrouwelijk geslachtshormoon, namelijk een progestageenhormoon. Het speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus.

Artsen schrijven dit medicijn voor bij verminderde vruchtbaarheid, abnormaal vaginaal bloedverlies, stoornissen tijdens de menstruatiecyclus en overgangsklachten. Soms schrijven artsen het voor om vroeggeboorte te voorkomen en bij dreigende vroeggeboorte.Bron: Apotheek.nl

Wie kan een spiraaltje gebruiken?

Een spiraaltje is voor bijna iedere vrouw geschikt, ook als u nog geen kinderen heeft gehad.

Het koperspiraaltje is minder geschikt als u van u zelf al pijnlijke menstruaties heeft of daarbij veel bloed verliest. In dat geval is het hormoonspiraaltje misschien geschikter.

Voor het spiraal geplaatst wordt, moet u zeker zijn dat u geen ontsteking heeft van de vagina, de baarmoeder of de eierstokken.

Hoe wordt een spiraaltje ingebracht?

Uw huisarts kan het spiraaltje voor u inbrengen. 

Een uur voor het plaatsen van het spiraal kunt u een pijnstiller nemen. Bijvoorbeeld paracetamol 1000 mg of ibuprofen 600 mg. Of beide.Dit kan eventuele pijn of krampen verminderen.

Het spiraaltje wordt meestal tijdens of vlak na de menstruatie ingebracht. U bent dan zeker niet zwanger en het spiraaltje is direct betrouwbaar.

U gaat liggen met gespreide benen. Eerst wordt met inwendig onderzoek de ligging van uw baarmoeder gevoeld. Dan wordt het speculum (eendenbek) in de vagina ingebracht om de baarmoedermond goed te kunnen zien. De baarmoedermond wordt met een speciale tang vastgepakt. Met een staafje wordt de diepte van de baarmoeder gemeten. Dit kan een onaangenaam gevoel geven. Daarna wordt het spiraaltje via een dun hulsje naar binnen geschoven. Het hulsje wordt weer teruggetrokken en de draadjes worden op maat geknipt.

Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend.

Het is te gebruiken bij verschillende soorten pijn, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, oorpijn, artrose (versleten gewrichten), spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

Bron: Apotheek.nl

Wat zijn de bijwerkingen van het spiraaltje?

Het koperspiraaltje:
  • Maakt dat de menstruaties meestal wat langer duren dan u gewend was, en kan wat meer bloedverlies en krampen geven.
  • Kan ook tussen de menstruaties door wat bloedverlies geven.
  • Geeft vaak meer (normale) vaginale afscheiding (witte vloed). Dit kan geen kwaad.
Het hormoonspiraaltje:
  • Kan soms lichte bijwerkingen geven zoals gespannen borsten of lichte misselijkheid.
  • Maakt dat de menstruaties meestal minder hevig en pijnlijk zijn en minder lang duren.
  • Kan ook tussen de menstruaties door wat bloedverlies geven.
  • Maakt vaak dat de menstruaties helemaal wegblijven. Dit kan geen kwaad.
  • Geeft vaak meer (normale) vaginale afscheiding (witte vloed). Dit kan geen kwaad.
  • Soms ook gespannen borsten.
  • Anticonceptiemidddelen met alleen progestageen geven geen extra risico op trombose (stolsel in de ader) of op hart- en vaatziekten.

Controle bij het spiraaltje

Na inbrengen van het spiraaltje is er een kleine kans dat het spiraaltje niet goed blijft zitten. Kom daarom na zes weken voor controle.

Daarna kunt u ook zelf controleren of het spiraaltje nog goed zit, bij voorkeur na de menstruatie. Als u uw vinger diep in uw vagina steekt, kunt u met uw vingertoppen de baarmoedermond voelen en als u heel goed voelt, de draadjes van het spiraaltje. Als u een hard stukje in de baarmoedermond voelt, dan is dat het pootje van de spiraal. Het spiraaltje zit dan niet meer goed in uw baarmoeder. Gebruik dan tijdelijk een condoom en maak een afspraak bij uw huisarts.

Hoe gaat het verder bij een spiraaltje?

Na het inbrengen van een spiraaltje kunt u zich even duizelig voelen. Wanneer u zich weer goed voelt, kunt u direct naar huis. Het is verstandig om het die dag verder rustig aan te doen.

Wanneer u van tevoren een pijnstiller heeft ingenomen helpt die nog een paar uur. Heeft u geen pijnstiller ingenomen dan kunt u dat - zo nodig - achteraf alsnog doen.

Noteer in uw agenda wanneer het spiraaltje is ingebracht, welk soort spiraaltje het is, en wanneer het vervangen moet worden. Het kan waarschijnlijk geen kwaad om een spiraaltje langer te laten zitten, maar het is niet zeker of het dan nog werkt. 

 

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een spiraaltje?

De kosten voor het plaatsen van een spiraaltje verschillen, sommige ziektenkostenverzekeringen vergoeden (gedeeltelijk) het plaatsen van een spiraaltje. U kunt dit vinden in de polisvoorwaarde van uw verzekering. De kosten voor het spiraaltje zelf verschillen heel erg per spiraaltje. U heeft al een spiraaltje voor twintig euro, maar dit loopt op tot honderd euro of meer. Sommige ziektekostenverzekeringen vergoeden het plaatsen van een spiraaltje.

gif Rihanna 3D diamond transparent transparent gif tumblr art yellow diamond 3d transparent gif 3d diamond transparent diamond diamond transparent transparent blog gif transparent